Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames Herpinia beginnen competite met nederlaag.

Het nieuwe seizoen begon voor de Herpinia dames met de thuiswedstrijd tegen RKVCL uit Maastricht. RKVCL is vorig seizoen kampioen geworden in de 2e-klasse. Herpinia is vorige week uitgeschakelt voor de beker en kan zich volledig concentreren op de competitie.
Herpinia mist deze wedstrijd 3 speelsters, maar gelukkig waren er enkele dames van het 2e-team zo vriendelijke om mee te voetballen. Het begin van de wedstrijd is zeer duidelijk voor de gasten uit Maastricht. Ze tikken de bal lekker rond, zonder dat Herpinia ertussen kan komen.
In de 13e minuut komt RKVCL op een 0-1 voorsprong. Een fout in de Herpse verdediging wordt door de spits van de tegenpartij afgestraft.
Hierna zijn er voor Herpinia ook wel een aantal kansjes, maar geen van de aanvallen wordt doeltreffend afgerond. Het spel blijft een beetje op en neer gaan en af en toe zijn er felle duels te zien.
Na 30 min. spelen weet RKVCL de voorsprong te vergroten tot 0-2. Een dieptepass op een van de spitsen wordt knap achter de keepster van Herpinia gewerkt.
Snel hierna heeft Herpinia de kans om terug in de wedstrijd te komen. Op rechts weet Noor van Erp de bal goed voor de goal te brengen, maar Judith van Leur en Bea de Bijl lopen elkaar in de weg en vergeten te scoren.
Na de rust is Herpinia wel wat gevaarlijker , maar toch blijft RKVCL het spel domineren. Na 56 min. weten de gasten weer te scoren. Een speelster komt alleen op keepster Daniëlle Kersten af en weet de bal in de goal te schieten. 0-3.
Herpinia zet nog 1 keer aan en krijgt weer verschillende kansen. Een kwartier voor tijd geeft Els van Workum een goede voorzet op Bea de Bijl, die de bal makkelijk kan binnenkoppen. 1-3.
De Herpse dames komen een paar minuten voor tijd zelfs nog terug tot 2-3, omdat Bea de Bijl wederom koppend scoort uit en voorzet van Els van Workum. Het mag helaas niet meer baten en RKVCL neemt de 3 punten mee naar Maastricht.
Volgende week moeten de Herpse dames op bezoek bij RKTSV uit Kerkrade. Hopelijk lukt het dan om de punten mee naar Herpen te nemen!