Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Eerste punten zijn binnen voor dames Herpinia!

Na de ongelukkig verloren wedstrijd van vorige week tegen RKTSV, kreeg Herpinia een herkansing. Deze week speelden zij voor eigen publiek tegen Herptse Boys, dat vorige week met zeer ruime cijfers van Prinses Irene won.
Herpinia begon zeer goed aan de wedstrijd. Meteen al waren er een aantal kansen voor de thuisploeg, maar in de afronding had Herpinia geen geluk. Vrij snel hierna krijgt de spits van Herpt een kans, maar zij schiet de bal op de lat. Herpinia is de betere ploeg en laat op bepaalde momenten zeer goed voetbal zien. De bal gaat goed rond en er wordt goed de vrije speelster gezocht. Herpt staat onder druk, maar komt er af en toe via de counter gevaarlijk uit. Dankzij goed keeperswerk van Daniëlle Kersten weet Herptse Boys niet te scoren.
Net voor rust kan Judith van Leur Herpinia op een voorsprong brengen, maar haar kopbal gaat over.
Na rust is er meteen een twijfelachtig moment. Vanaf de rand van de 16 meter haalt Noor van Erp uit, de bal gaat over de lijn, maar de scheidsrechter vindt het geen doelpunt.
Een kwartier hierna komt Herpinia dan toch terecht op een 1-0 voorsprong. Een corner wordt door Bea de Bijl teruggelegd, de bal wordt opnieuw ingebracht en Judith van Leur weet de bal in de goal te werken. Een zeer verdiende voorsprong voor Herpinia, dat nu vastbesloten is om de 3 punten in Herpen te houden.
In het laatste half uur krijgt Herpinia zelfs kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar de kansen worden niet benut. Herpt kan het Herpinia niet echt moeilijk maken, en dus blijven de verdiende punten bij de ploeg uit Herpen. Volgende week blijkt of Herpinia deze stijgende lijn kan voortzetten. De dames spelen dan in Huissen tegen RKHVV.