Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames Herpinia leiden nederlaag tegen nieuwkomer.

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Herptse Boys, speelde Herpinia deze zondag in Huissen tegen RKHVV. Dit team is afgelopen seizoen gepromoveerd en doet het dit jaar best aardig in deze klasse! RKHVV heeft een goed elftal en dat laat het in de beginfase van de wedstrijd ook zien. Herpinia staat onder druk en de thuisploeg krijgt verschillende kansen. Herpinia komt hierna beter in de wedstrijd en bijt goed van zich af, een schot van Els van Workum gaat net over. Aan de andere kant is het Daniëlle Kersten die Herpinia op de been houdt. Een spits van de ploeg uit Huissen mag alleen op goalie Kersten afgaan, maar de jonge doelvrouwe redt knap. In de laatste minuut voor rust komt Herpinia op voorsprong. Op links gaat Els van Workum goed door, geeft een schitterende voorzet en Noor van Erp kan de bal geplaatst binnenkoppen. 0-1!

Meteen na rust blijkt dat RKHVV de moed nog niet heeft opgegeven. Vrij snel komen zij terug tot 1-1 en een paar minuten daarna komen zij zelfs op een 2-1 voorsprong. De Herpse dames blijven echter knokken en krijgen kansen op de geijkmaker. Het wil alleen niet lukken om de bal in de goal te krijgen. In de 87min. komt Huissen op een 3-1 voorsprong. Herpinia weet dan toch nog iets terug te doen en het is Shirley Ansems die een vrije trap van Brenda Broekmans knap binnenkopt. 3-2! De slotfase van de wedstrijd is zeer spannend. Herpinia zet nog een keer aan, maar via de counter komt de linkerspits van Huissen gevaarlijk opzetten en zij schiet beheerst de 4-2 binnen. Herpinia blijft dus weer met lege handen staan. Volgende week is de streekderby tegen Prinses Irene. De wedstrijd wordt om 12 uur gespeeld in Herpen.