Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames Herpinia weten wederom te winnen

De zesde wedstrijd van deze competitie speelden de dames van Herpinia in Valkenswaard tegen de Valk. De Valk bleef vorig jaar via de nacompetitie in de eerste klasse en heeft dit seizoen pas 1 punt behaald. Herpinia heeft vorige week een goede overwinning geboekt op Pr. Irene en hopen deze lijn door te kunnen zetten. De beginfase van de wedstrijd was wat rommelig. Veel fouten aan beide kanten. Maar naar mate de wedstrijd vorderde, kreeg Herpinia meer vat op de wedstrijd. Dat resulteerde in de 18e min. tot de openingstreffer. Uit een corner is 't Els van Workum die de 0-1 kan scoren. Herpinia heeft 't betere van het spel, bouwt goed van achteruit op en creëert de nodige kansen. Na 33 minuten spelen kan Noor van Erp, na een goede dieptepass van Bea de Bijl, alleen op de keepster af en schiet de 0-2 binnen. Net voor rust kan de Valk nog iets terug doen. Er zijn 40 minuten gespeeld als de rechterspits naar binnentrekt, en verassend met haar linkerbeen uithaalt. 1-2

Herpinia is de ploeg die het beste de rust uit komt. Na 3min. spelen is er een schitterende dieptepass van Brenda Broekmans. Noor van Erp neemt de bal aan, ziet de keepster te ver uit de goal staan en knalt de bal over 20mtr. de goal in. 1-3 Dan komt er een fase waarin Herpinia beter is dan de tegenstander, maar niet tot scoren toekomt. De thuisploeg uit Valkenswaard heeft snelle spitsen, maar zij hebben niet veel kans tegen de goede verdediging van Herpinia. Ook de middenvelders spelen 'n goede wedstrijd. Regelmatig komen zij goed mee opzetten en zorgen voor problemen bij de tegenstander voor de goal. Hieruit komt ook 't 4e doelpunt . Op links wordt goed voorgegeven door Judith van Leur, Noor van Erp kan net niet bij de bal, maar in de rebound geeft Daniëlle van Boekel - Verstappen de bal nogmaals voor en nu is van Erp er als de kippen bij en scoort de 1-4. Ook de 1-5 komt op naam van Noor van Erp, die daarmee een rasechte hatrick scoort! Wederom 'n wevelende dieptepass van Brenda Broekmans, van Erp gaat alleen op de keepster af en puntert de bal langs de keepster de goal in. Judith van Leur heeft de kans om de score nog verder op te voeren, maar haar kopbal verdwijnt net over 't doel. 5 Minuten voor tijd weet de Valk dan toch nog een keer tegen te scoren. 2-5. Het mag niet meer baten voor de Valk, want Herpinia neemt de welverdiende 3 punten mee naar Herpen! Volgende week wordt er niet gespeeld i.v.m. inhaal- en bekervoetbal. De week daarna moet Herpinia op bezoek in Wehl. Tegenstander dan is FC Gelre.