Make your own free website on Tripod.com
Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia
FC Gelre - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames Herpinia behalen 3 punten in noodweer
 
Zondag 28 oktober moesten de dames aantreden in Wehl. Tegenstander daar was FC Gelre, dat 3 punten minder heeft dan de ploeg uit Herpen. Vorig seizoen was Herpinia 2 maal te sterk. Ondanks het noodweer wat er deze zondag was, werd er toch besloten om gewoon te voetballen. Al tijdens de warming-up brak er een boom doormidden, maar om half 3 werd toch het startsein gegeven voor deze wedstrijd.
In het begin van deze wedstrijd is het Herpinia dat tegen de wind in speelt. Dat resulteert echter wel in een aantal kleine kansjes, waaruit niet wordt gescoord. Het is voor beide teams zeer moeilijk de bal bij elkaar in de voeten te spelen, want de wind die er staat is zeer krachtig en het is haast onmogelijk om te voetballen.
FC Gelre krijgt in de eerste helft geen echte kansen. Dit komt door goed verdedigen van de Herpinia-verdediging. Els van Workum heeft de kans de score te openen voor Herpinia, maar haar inzet stuit op de keepster uit Wehl.
Na 20min. spelen is het dan toch raak. Een corner van Herpinia, waarbij Jolanda van der Ven om de bal vraagt en vanaf 18 meter hard uithaalt en de keepster kansloos laat. 0-1. Ondanks de harde tegenwind is Herpinia toch de betere ploeg. Het probeert de bal over korte afstanden goed bij elkaar in de voeten te spelen en af en toe komen zij er gevaarlijk uit. De 0-2 wordt net voor rust gescoord en is daar een mooi voorbeeld van. DaniŽlle van Boekel - Verstappen speelt in op Noor van Erp, krijgt de bal terug en speelt de bal terug op van Erp. Zij geeft 'n dieptepass op Els van Workum en deze knalt de bal werkelijk fabuleus over 25mtr. tegen de touwen. Een terechte ruststand.
Na de rust neemt het noodweer toe en af en toe is de bal door de regen niet te zien. Toch besluit de scheidsrechter gewoon door te spelen. Herpinia heeft nu de wind in de rug en zou de wedstrijd simpel moeten uitspelen. De Herpse dames hebben echter wel het betere van het spel, maar op een aantal momenten na is het een zeer slechte 2e helft. Shirley Ansems heeft de kans de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar haar schot wordt nog knap gepakt door de keepster van Gelre. Ook Noor van Erp heeft de kans nog om te scoren, maar oog in oog met de keepster faalt zij. Ondanks het noodweer heeft Herpinia toch weer 3 punten binnen en brengt het totaal daarmee op 12pnt. Volgende week zijn de Herpse dames vrij, omdat tegenstander 't Zand gevraagt heeft de wedstrijd uit te stellen!