Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Herpinia verliest maar net van koploper

Deze week moesten de dames van Herpinia aantreden tegen sc 't Zand. De Tilburgse dames bezetten de eerste plaats in deze eerste klasse. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden voor de dames uit Herpen.
Na het beginsignaal ging Herpinia er meteen fel tegenaan. De gasten stonden meteen onder druk en Herpinia kreeg al vrij snel een goede kans op de 1-0. Karen Beelen - van Woezik speelt in op Noor van Erp, zij neemt de bal aan, draait en knalt de bal tegen de keepster aan. De stand blijft dus 0-0.
Bij Herpinia onder de lat stond een oude bekende: Cindy Kuijpers. Omdat 1ste doelvrouwe Daniëlle Kersten geblesseerd was, werd een beroep gedaan op Kuijpers. Zij redde in de eerste helft een aantal keren fraai.
In deze gelijkopgaande eerste helft komt 't Zand dan in de 37min. op voorsprong. De spits wordt ingespeeld, draait en krijgt nog net de punt van de schoen tegen de bal. Dit is net genoeg om de bal de goal in te werken. 0-1.
Na rust speelt de Herpenseploeg een hele goede wedstrijd. Iedereen is fel en bereidt om voor elkaar te vechten. 't Zand komt er af en toe via de counter gevaarlijk uit, maar Herpinia domineert de tweede helft. Het krijgt zelfs goede kansen op de gelijkmaker. Sharon Suppers werkt de bal net naast de goal na een goede dieptepass. Ook Noor van Erp krijgt een kans, maar haar schot wordt geblokt. Els van Workum kan alleen op de keepster af, maar haar inzet wordt onschadelijk gemaakt.
De gasten uit Tilburg hebben zelfs nog de kans op de 0-2, maar de rechterspits kan alleen tegenover Kuijpers niet scoren. Een leuke wedstrijd!
Volgende week met goeie moed naar Maastricht voor de uitwedstrijd tegen RKVCL.