Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames Herpinia strijdend ten onder tegen 't Goy

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Victoria Boys, moest Herpinia nu op bezoek bij de dames van 't Goy. Dit team heeft pas 6 punten uit de vorige 8 wedstrijden weten te behalen. Al na een paar minuten kijkt Herpinia tegen 'n achterstand aan. Achterin wordt de bal niet goed weggewerkt, waardoor de rechtsbuiten van 't Goy de score kan openen. Herpinia krijgt snel hierna een corner, die Noor van Erp er bijna in 1x indraait, maar de keepster weet redding te brengen. Na 15min. spelen komt 't Goy op 2-0. Een communicatiefout in de Herpense verdediging wordt direct afgestraft. Het wordt echter nog erger voor Herpinia. Nog voor de 25min. verstreken zijn, staat er al 3-0 op het scorebord. Een lange bal wordt verkeerd beoordeeld en de spits kan alleen op Herpinia-goalie Daniëlle Kersten afgaan en schiet de bal beheerst tegen de touwen. In de volgende minuut weet Herpinia de achterstand te verkleinen. Een mooie combinatie met Bea de Bijl en Daniëlle van Boekel - Verstappen wordt door Els van Workum snoeihard ingekopt.  3-1! Herpinia is nu de betere ploeg en de tegenstander staat flink onder druk. Dat levert in de 39e minuut de 3-2 op. Na een voorzet van Bea de Bijl tikt Shirley Ansems de bal slim achter de keepster in de goal.

Na de rust blijft Daniëlle Kersten geblesseerd achter in de kleedkamer en neemt Shirley Ansems haar plek in de goal in. Herpinia speelt bij vlagen best goed voetbal, maar toch is het 't Goy dat door een zeer dubieus doelpunt verder uitloopt. Shirley Ansems heeft de bal vast, maar een tegenstander loopt de bal uit haar handen en scoort. Tot ieders verbazing keurt de scheids het doelpunt goed. 4-2. Het wordt nu toch wel heel moeilijk voor de Herpse dames. Het wil nog wel maar weet geen echte kansen meer te krijgen en dus ook geen doelpunten meer te scoren. De 3 punten zijn dus voor 't Goy. Volgende week speelt Herpinia de thuiswedstrijd tegen 't Zand. Aanvang wedstrijd is 12.00 uur!