Make your own free website on Tripod.com
Welkom op de site van: Dames 1 - Herpinia
RKVCL - Herpinia

index

Klasse - indeling
Club informatie

Dames  Herpinia vieren feest in Maastricht
 
De dames van Herpinia moesten deze keer anderhalf uur rijden voor de wedstrijd in Maastricht tegen RKVCL. Dit seizoen speelden beide teams al een keer tegen elkaar. Eindstand was toen 2-3 in het voordeel van de Maastrichtenaren.
Vol goede moed begon Herpinia aan de eerste helft en al vrij snel is er de eerste kans. Femke Hoegen krijgt de schoen nog tegen de bal, maar de keepster brengt redding.
Na 22 min. spelen is 't dan raak voor Herpinia. Judith van Leur gaat aan de linkerkant goed door, geeft de bal voor en bij de 2de paal kan Noor van Erp de bal klaarleggen voor Femke Hoegen die simpel kan binnentikken. 0-1.
Meteen daarna een kans voor de thuisploeg. Vanaf rechts wordt voorgezet, maar bij de 2de paal knalt de spits de bal over de goal.
Hierna wordt het spel aan beide kanten wat minder en zijn er geen echte kansen meer te noteren. En dus werd er gerust met een 0-1 voorsprong voor de Herpse dames.
Na rust speelt Herpinia zeer aanvallend. Na een voorzet van rechts staan er 2 Herpinia-speelsters vrij voor de goal, maar zij weten niet te scoren.
De 0-2 komt dus niet als een verassing. Jolanda vd Ven geeft vanaf rechts voor en Els van Workum tikt bij de 2de paal binnen.
Een paar minuten later wordt van Workum in het strafschopgebied neergehaald en krijgt Herpinia een penalty. Brenda Broekmans neemt plaats achter de bal. In eerste instantie weet de keepster er nog een hand tegen te krijgen, maar via de rebound knalt Noor van Erp de bal alsnog tegen de touwen. 0-3
RKVCL heeft op dit moment niks in te brengen en Herpinia is oppermachtig. Het kan zich zelfs permitteren om nog verschillende goede kansen te missen.
In de 73e min. loopt Herpinia uit naar 0-4. van Erp geeft voor Josť Jansen schiet op de keepster, maar deze krijgt de bal niet onder controle, waardoor Els van Workum wederom kan intikken.
Herpinia neemt wat gas terug en via de counter komt RKVCL in de 83e min. op 1-4. Het lukt de thuisploeg zelfs om nog op 2-4 te komen, maar voor hen mag het niet meer baten. Herpinia heeft de 3 punten. Na een gezellige afsluiting in de kantine rijden de dames van Herpinia weer terug naar Herpen. Volgende week thuis tegen RKTSV. Aanvang wedstrijd is om 12.00 uur.